Digital workshop onsdag 1 juni

Nu bjuder vi in till vårterminens sista digitala workshop som vi i Föreningen för synrehabilitering, FFS, och Forum Vision anordnar för våra medlemmar!

 Datum: onsdag, 1 juni, kl. 15.00 – 16.45

 Workshopen är i Zoom och öppnas upp 15 minuter före utsatt tid för inloggning och teknikcheck. Anmäl dig så får du en länk ffsworkshop2020@gmail.com

Program:

Anders Eklund, SPSM: A&T tillgänglighetstestningen (40 min). Föreläsningen handlar om tillgänglighet i de större digitala läromedlen på marknaden. SPSM har gått igenom och testat tillgänglighet, dels på ett tekniskt plan men också med personer som själva använder skärmläsningsprogram och punktskriftsskärm.

Åsa Lodin, Iris Hjälpmedel, presenterar nyheter (15 min), till exempel engelsktalande avancerad kalkylator, Milestone 312i – Daisy och fickminne i ett, med wifi mot ex. Legimus samt skärmläsningsprogrammet och hjälpmedlet som läser upp texten på TVn, Go-box.

Paus (10 min)

Denise Cresso-Nydén: Appen Vision & Motion (20 min). Appen har utvecklats tillsammans med studenter på Chalmers Teknologkonsulter under två år. ”Appen vill peppa människor att promenera självständigt, när de vill och oberoende av andra, men också tillsammans med andra.”

Susann Lindelöf, Iris Hadar: Arbetsmarknadsutbildning för personer med synnedsättning (20 min). Iris bedriver insatsen på uppdrag av arbetsförmedlingen för personer med grav synnedsättning. Utbildningen innehåller personlig inventering, målplanering, rustande aktiviteter och arbetsplatsförlagt lärande genom APL-praktik. Insatsen syftar till att vara ett ”stöd på vägen att nå dina mål. Oavsett om det är till arbete eller till vidare studier.”

Har du frågor eller önskar få kontakt med föreningen, mejla kansli@ffss.se. Observera att mailadressen ffsworkshop2020@gmail.com bara används för att skicka ut och hantera inbjudningarna till denna workshopserie.

Välkommen!

Föreningen För Synrehabilitering och Forum Vision