DELTA I EN FORSKNINGSSTUDIE OM HJÄRNAN

Är du intresserad av hjärnan och hur den kan påverkas av sin omgivning? Vill du bidra till forskning för att förbättra syntolkning, skapa jämlik informationstillgång och underlätta kommunikation mellan personer som är seende och personer som har grav synnedsättning eller är blinda?

Då är det här din chans att få förstahandserfarenhet av hur hjärnforskning försöker besvara dessa och liknande frågor. Vi letar efter deltagare till en studie om hur hjärnan bearbetar intryck från omvärlden.

Om du vill delta i studien kommer du få besöka Skånes Universitetssjukhus i Lund, där du kommer bli scannad i en magnetresonanstomograf (MR-kamera) medan du utför ett antal uppgifter relaterade till att se eller lyssna på en film. Under MR-undersökningen ligger man på ett undersökningsbord som skjuts in i en tunnel till magnetens mitt. MR är en metod som är helt ofarlig och som inte medför några risker för dig som deltagare. Hela besöket beräknas ta under tre timmar.

Vi söker nu både personer som är fullt seende och personer som har grav synnedsättning/är blinda. För att komma i fråga som deltagare så måste du tala flytande svenska, vara mellan 18 och 65 år gammal och inte ha pacemaker eller liknande metallobjekt inopererat.

Som tack för deltagande i studien får man ett presentkort.

Vill du vara med eller veta mer innan du bestämmer dig?

Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss:

Maja Rudling, postdoktor

E-post: maja.rudling@med.lu.se

Jana Holsanova, huvudansvarig forskare

E-post: jana.holsanova@lucs.lu.se

Accessibility Toolbar