Årets FFS:are 2022 Eva Carholt och Margareta Svensson

Eva Carholt och Margareta Svensson håller glatt upp sina utmärkelser (en tavla med FFS logga och motivering till utnämningen)

 

 

 

 

 

 

Årets FFS:are Eva  Carholt och Margareta Svensson! Utmärkelsen går i år till två personer som på ett modernt och tillgängligt sätt har hjälpt till att förmedla kunskap och information om synnedsättning och hur det är att leva med det. De är föregångare och visar vikten av att sprida och bidra till erfarenhet, till alla som lyssnat. Kraftfullt har dessa personer även stöttat personer att finna acceptans och förståelse kring synnedsättningen för såväl den enskilde som dess anhöriga.

”See it, find it, use it” Konferens på Island 27-28 oktober 2023

Inbjudan till konferens och workshop på Island

The conference will be held in Iceland 27 – 28  October at the Icelandic Blind Association Hamrahlíð 17 105 Reykjavik. We’re pleased to announce an upcoming conference and workshop  ”See it, Find it, Use it – Supporting Vision for Complex Learners”. Kostnad ca 2700 SEK.

Läs mer om konferensen Inbjudan ”see it find it use it” conference

 

LVI-dagarna 2023 – save the date!

Vi är igång med att planera årets LVI-dagar som kommer att hållas den 28 och 29 september på Växjö Konserthus. Även om det känns tidigt så reservera datumen i almanackan redan nu.

LVI-dagarna är en väletablerad mötesplats för alla som är verksamma inom synbranschen. Syftet är att inspirera med spännande och intressanta föreläsningar samtidigt som deltagarna under trevliga former kan nätverka med branschkollegor från hela landet samt se och ställa frågor kring LVIs produkter. Missa inte höstens event – mer information och möjlighet att anmäla sig kommer längre fram. Hoppas vi ses!

Digital WS 8 februari kl. 13-14.15

Kära medlemmar!

Vi önskar er ett lyckosamt och fridfullt år 2023!

Även under detta år kommer FFS och Forum Vision att erbjuda digitala workshops för att informera, inspirera och ge möjlighet att mötas.

Vi vill nu bjuda in till årets första digitala workshop onsdagen den 8 februari, kl. 13 – 14.15.

Workshopen innehåller en föreläsning om projektet VägVisaren av Tomas Yngström som handlar om orientering och ökad självständighet för personer med synnedsättning med hjälp av ny teknik, nyheter från Iris Hjälpmedel samt medlemsinformation från FFS och Forum Vision.

Fortsätt läsa ”Digital WS 8 februari kl. 13-14.15”

Årets FFS:are 2021 Annika Södergren

Foto av Annika Södergren som håller upp ett A4 ark med motiveringen till hennes utnämning årets FFS are 2021Annika Södergren är för många inom synområdet i Sverige ett välkänt namn och ansikte, inte minst från hennes tid som ordförande inom FFS. Annika är ögonsjuksköterska och synpedagog. Hon har arbetat i flera olika verksamheter inom synområdet som Tomtebodaskolan, syncentraler och sedan 2010 Resurscenter syn inom Specialpedagogiska skolmyndigheten. Annikas engagemang för barn, elever och vuxna med synnedsättning har synts genom många projekt, konferenser, kurser och material, bland annat i EU-projektet TEACH CVI om cerebral synnedsättning. Det senaste tillskottet i meritlistan är ett material ”Syn bedömning av barn med nedsatt hörsel” som hon och Ingrid Axelsson har skrivit i uppdrag av Nkcdb 2020.Barn och elever med synnedsättning och i kombination med andra funktionsnedsättningar är en målgrupp som Annika brinner extra mycket för och det finns inte några andra i Sverige som kan möta dessa barn med samma kunskap, erfarenhet, ödmjukhet och värme som Annika. Av sina kollegor och samarbetspartners uppskattas hon för både sin kompetens och professionalism och för sin lättsamma personlighet.

Årets FFS:are 2020 Åsa Lodin

Åsa Lodin håller i diplomet med utmärkelsen Årets FFSare 2020I över 10 års tid har Åsa åkt över hela landet och med stort engagemang visat hjälpmedel. Åsas föreläsningar om hjälpmedel och tillgänglighet har varit mycket populära bland både brukare och professionen. Åsa har även suttit med i FFS styrelse och har alltid värnat om synrehabiliteringen i Sverige. Som VD för Iris Hjälpmedel visar Åsas engagemang inom synrehabilitering bland annat genom att erbjuda kurser i orientering och förflyttning.

 

Årets FFS:are 2019 Eva Nielsen

Porträttfoto av Eva Nielsen årets Ffs: areEva Nielsen har en lång och trogen tjänstgöring inom synområdet. Hon har arbetat på syncentraler både som anpassningslärare och chef. Även andra arbetsplatser har fått tagit del av personens kunskap och arbetsglädje. För årets FFS: sprider glädje var hon än kommer. För oss som haft lyckan att ha henne som vår chef kan inte önska oss en bättre. För årets FFS:are är en chef som strider för sina medarbetare, tror på sina medarbetare, har höga ambitioner, driver utvecklingsprojekt och är också en person som tar hand om sin personal på ett fantastiskt sätt. Hon har drivit flera utvecklingsprojekt inom synområdet och arbetat aktivt med att dra igång kvalitetsregister mm. Sitter i styrgrupper för projekt.  Hon har även hållit i workshops inom sitt ursprungliga synområde: orientering och förflyttning. Under 2018 har hen fått igång en synutbildning inom Örebro universitet som startar under 2019.

Accessibility Toolbar