Välkommen på minimässa! 28 nov i Göteborg och 30 nov i Stockholm

Välkommen på minimässa!

Kom och titta på LVIs och ICAPs nyheter och utvalda produkter, få en personlig demonstration och ställ frågor till vår kunniga personal.

Öppet kl 10-12 för professionen och kl 14-18 för allmänheten. Fri entré.

Här hittar du oss vid de olika datumen:

  • 28 november: Hos ICAP, Karl Johansgatan 42, Göteborg
  • 30 november: Hos LVI/ICAP, Ekensbergsvägen 13, Gröndal, Stockholm

Tactile Reading Conference 2-4 juni 2025

Save the date!

Foto på den stora byggnaden där konferensen i Amsterdam kommer att hållas

We are excited to announce the Tactile Reading Conference 2025, which will take place from 2 – 4 June 2025 in Amsterdam, The Netherlands.

We welcome you – as a former participant – to Tactile Reading’s third edition. The event brings together participants worldwide who contribute to making information accessible through tactile solutions. In addition to braille, this also involves tactile graphics, drawings and 3D.

Fortsätt läsa ”Tactile Reading Conference 2-4 juni 2025”

FFS och Forum Vision bjuder in till digital workshop onsdag den 22 november 2023

Föreningen för Synrehabilitering, FFS, och Forum Vision bjuder in alla medlemmar till en digital workshop onsdag den 22 november, kl. 13.00 – 15.00. Den här gången har vi en gäst från Norge som berättar om ett verktyg för synkartläggning, tre specialpedagoger som presenterar en ny film och sitt nätverk inom syn, samt nyheter från en av våra sponsorer.

Fortsätt läsa ”FFS och Forum Vision bjuder in till digital workshop onsdag den 22 november 2023”

Årets FFS:are 2022 Eva Carholt och Margareta Svensson

Eva Carholt och Margareta Svensson håller glatt upp sina utmärkelser (en tavla med FFS logga och motivering till utnämningen)

 

 

 

 

 

 

Årets FFS:are Eva  Carholt och Margareta Svensson! Utmärkelsen går i år till två personer som på ett modernt och tillgängligt sätt har hjälpt till att förmedla kunskap och information om synnedsättning och hur det är att leva med det. De är föregångare och visar vikten av att sprida och bidra till erfarenhet, till alla som lyssnat. Kraftfullt har dessa personer även stöttat personer att finna acceptans och förståelse kring synnedsättningen för såväl den enskilde som dess anhöriga.

”See it, find it, use it” Konferens på Island 27-28 oktober 2023

Inbjudan till konferens och workshop på Island

The conference will be held in Iceland 27 – 28  October at the Icelandic Blind Association Hamrahlíð 17 105 Reykjavik. We’re pleased to announce an upcoming conference and workshop  ”See it, Find it, Use it – Supporting Vision for Complex Learners”. Kostnad ca 2700 SEK.

Läs mer om konferensen Inbjudan ”see it find it use it” conference

 

LVI-dagarna 2023 – save the date!

Vi är igång med att planera årets LVI-dagar som kommer att hållas den 28 och 29 september på Växjö Konserthus. Även om det känns tidigt så reservera datumen i almanackan redan nu.

LVI-dagarna är en väletablerad mötesplats för alla som är verksamma inom synbranschen. Syftet är att inspirera med spännande och intressanta föreläsningar samtidigt som deltagarna under trevliga former kan nätverka med branschkollegor från hela landet samt se och ställa frågor kring LVIs produkter. Missa inte höstens event – mer information och möjlighet att anmäla sig kommer längre fram. Hoppas vi ses!

Digital WS 8 februari kl. 13-14.15

Kära medlemmar!

Vi önskar er ett lyckosamt och fridfullt år 2023!

Även under detta år kommer FFS och Forum Vision att erbjuda digitala workshops för att informera, inspirera och ge möjlighet att mötas.

Vi vill nu bjuda in till årets första digitala workshop onsdagen den 8 februari, kl. 13 – 14.15.

Workshopen innehåller en föreläsning om projektet VägVisaren av Tomas Yngström som handlar om orientering och ökad självständighet för personer med synnedsättning med hjälp av ny teknik, nyheter från Iris Hjälpmedel samt medlemsinformation från FFS och Forum Vision.

Fortsätt läsa ”Digital WS 8 februari kl. 13-14.15”

Accessibility Toolbar