FFS och Forum Vision bjuder in till digital workshop onsdag den 22 november 2023

Föreningen för Synrehabilitering, FFS, och Forum Vision bjuder in alla medlemmar till en digital workshop onsdag den 22 november, kl. 13.00 – 15.00. Den här gången har vi en gäst från Norge som berättar om ett verktyg för synkartläggning, tre specialpedagoger som presenterar en ny film och sitt nätverk inom syn, samt nyheter från en av våra sponsorer.

Program

Kl. 13.00 Presentation av KROSS synkartläggning

Kompetanse om Rehabilitering av Syn etter Slag (KROSS) är ett verktyg för kartläggning av synfunktioner efter en stroke. KROSS består av frågor samt tester av synfunktioner. Helle Kristine Falkenberg är professor i optometri och synvetenskap vid universitetet i Sørøst-Norge och projektledare för Norsk nettverk for syn og slag, NorVIS.

13.50 Aktuellt från PolarPrint

14.00 Paus

14.10 ”Ser du det här?”

Specialpedagogerna Caroline Berg, Laila Immo och Åsa Mortensen visar sin nyproducerade film ”Ser du det här?” om den fysiska lärmiljöns betydelse för barn och elever med synnedsättning. De informerar även om nätverket för kommunala specialpedagoger med centrala uppdrag inom syn.

15.00 Avslut

För att delta skicka ett mail till ffsworkshop2020@gmail.com och få möteslänk.

Workshopen öppnas upp 15 minuter före utsatt tid för inloggning och teknikcheck.

Har du frågor eller önskar få kontakt med föreningen, mejla kansli@ffss.se. Observera att mailadressen ffsworkshop2020@gmail.com bara används för att skicka ut och hantera inbjudningarna till denna workshopserie.

Välkommen!

Föreningen För Synrehabilitering och Forum Vision

Accessibility Toolbar